Nou proiect despre avantajele Politicii Agricole Comune

infoagricol site 2

Politica Agricolă Comună aduce aproape 20 de miliarde de euro în agricultură și în zonele rurale din România, în perioada 2014-2020.
Deși aproape 44% din populație României trăiește în mediul rural; deși România are printre cele mai multe exploataţii agricole din UE, deși România deţine peste 7,6% din suprafaţa agricolă utilizată la nivelul Uniunii Europene; deși sectorul agricol este foarte important și extins; deși un procent ridicat din populație își desfășoara activitatea în agricultură și domenii conexe oportunitățile pe care le oferă aplicarea PAC în România nu sunt încă suficient cunoscute, mai ales de către tineri.
În acest context, având în vedere statutul socio-economic al României, dar și lipsa de informare a noilor generații cu privire la politicile europene, apare o nevoie specială de aducere la cunoștința tinerilor români a orizontului pozitiv pe care existența PAC îl aduce.
Astfel, pe durata lunilor următoare, S12 va derula, cu sprijinul Comisiei Europene, o campanie de informare cu privire la Politica Agricolă Comună în România. Campania va include întâlniri directe cu tineri în cele 8 Regiuni de dezvoltare ale României, diseminarea de materiale explicite și relevante cu privire la aplicarea PAC în România, o campanie radio și o campanie de informare online.
Informații constante despre derularea proiectului vor putea fi găsite la:
Twitter: @Studio12Romania
Facebook: https://www.facebook.com/Infoagricol2017/
Site: http://infoagricol.org/

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s