Seminarul de informare PAC, la Craiova

Vineri, 30 martie a.c., seminarul „Politica Agricolă Comună în România” a ajuns la Craiova. Experții implicați în proiectul „Infoagricol” s-au întâlnit, la Facultatea de Agronomie a Universității din Craiova, cu un public (format în principal din studenți, dar și din tineri fermieri) interesat de problematica PAC și de instrumentele specifice de finanțare.
20180330_125336
Prezentările și discuțiile au vizat obiectivele PAC, modul în care UE susține direct fermierii și asigură dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, atenția acordată mediului înconjurător, stimularea antreprenoriatului și ocuparea forței de muncă, dar și accesul la produse sănătoase, sigure și de înaltă calitate, la prețuri rezonabile. De asemenea, au fost prezentate oportunitățile pe care PAC le oferă tinerilor fermieri (programe pentru instalarea acestora; finanțări pentru investiții în exploatațiile agricole), sprijinul pentru micii fermieri (plăți directe pentru susținerea fermelor mici; fonduri europene destinate proiectelor de dezvoltare rurală), dar și opțiuni de finanțare pentru ferme, finanțări pentru procesarea produselor agricole, finanțări pentru infrastructura rurală etc..

Participanții au primit și un material informativ privind PAC și rolul acesteia.
Untitled
Atât seminarul de la Craiova, cât și evenimentele similare organizate în celelalte regiuni de dezvoltare ale țării au confirmat nevoia de informare pe care tinerii o au în legătură cu Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene, precum și importanța unor astfel de demersuri prin care acțiunile UE în domeniul agriculturii sunt expuse și explicate tinerilor.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s