Vineri, 20 aprilie 2018, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a avut loc ultimul seminar din seria celor opt evenimente regionale de informare cu privire la Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene, desfășurate în cadrul proiectului InfoAgricol.
Cei prezenți au putut afla că PAC este una dintre cele mai vechi politici comunitare, creată cu obiectivul asigurării necesarului de alimente la nivelul UE. De asemenea, prezentările susținute de experți și discuțiile din cadrul seminarului au evidențiat faptul că PAC:
- este un instrument prin care UE susține direct fermierii, asigurând totodată dezvoltarea durabilă a zonelor rurale.
- susţine toate tipurile de ferme şi practici agricole, fie mari, mici, de familie, tradiţionale sau organice.
- stimulează creşterea productivităţii prin cercetare şi tehnologii noi.
- sprijină fermierii pentru a asigura protecţia mediului înconjurător şi a biodiversităţii.
- stimulează ocuparea forţei de muncă, antreprenoriatul şi lanţurile alimentare locale, sprijinind activităţile rurale prin finanţare.
- aduce beneficii tuturor cetățenilor europeni, fiind cea care asigură, zi de zi, accesul la produse sănătoase, sigure și de înaltă calitate, la prețuri rezonabile.
Odată cu acest seminar, întâlnirile cu tineri din cele opt Regiuni de dezvoltare ale României au luat sfârșit. S12 continuă însă campania de informare cu privire la Politica Agricolă Comună în România. Puteți afla în continuare informații utile despre PAC, despre mecanismele și instrumentele de finanțare specifice, precum și despre beneficiile și oportunitățile pe care PAC le oferă, accesând site-ul http://www.infoagricol.org sau vizitând pagina noastră de Facebook: facebook.com/Infoagricol2017