Seminarul de informare PAC, la Timișoara

Seminarul „Politica Agricolă Comună în România” a generat un deosebit interes și la Timișoara (regiunea Vest). În data de 9 martie a.c., experții implicați în proiectul „Infoagricol” s-au aflat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara – USAMVBT, pentru a prezenta Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene și a discuta despre beneficiile pe care aceasta le aduce României.

Untitled

În fața unui public numeros, format preponderent din tineri, experții au subliniat oportunitățile pe care PAC le oferă celor care doresc să pornească mici afaceri în domeniul agricol, respectiv programele pentru instalare și finanțările pentru investiții în exploatații agricole.

De asemenea, au vorbit despre obiectivele PAC (creșterea sustenabilă a productivității agricole, pentru a garanta securitatea alimentară a cetățenilor europeni prin furnizarea stabilă de alimente variate, sigure, de calitate, la prețuri accesibile și în cantități suficiente; asigurarea unui nivel de trai decent pentru fermierii și lucrătorii agricoli din UE), precum și despre direcțiile și instrumentele specifice de acțiune.

Totodată, experții au pus la dispoziția participanților materiale informative și de prezentare a rolului PAC.

Untitled1


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s